Яхния от свинско с лук

Вкусно домашно основно
Източник: Бон Апети
Дата: 03.11.2024

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
600 г месо от свински бут
600 г сварени и обелени картофи
600 г лук
300 мл пилешки бульон
300 мл светла бира
60 мл олио
4 стръка праз лук
3 скилидки чесън
2 дафинови листа
2 с. л. червен винен оцет
1 ч. л. кафява захар „Мусковадо“
1 ч. л. ким
сол и черен пипер на вкус
брашно за овалване


Начин на приготвяне:
1
Яхния от свинско с лук
Месото се реже на кубчета, лукът на полумесеци, а празът – на кръгчета.
2
Яхния от свинско с лук 2
Свинското се овкусява със сол и черен пипер, овалва се в брашно, изтупва се от излишното и се запържва до златисто в половината олио.
3
Яхния от свинско с лук 3
Месото се изважда, а на негово място се слагат нарязаните зеленчуци. Пържат се, докато започнат да се карамелизират.
4
Яхния от свинско с лук 4
Тогава месото се връща в съда. Слагат се оцетът, захарта и наситненият чесън. Наливат се бирата и бульонът.
5
Яхния от свинско с лук 5
Овкусява се с дафиновите листа, семена ким, сол и черен пипер на вкус. Готви се на слаб огън, под капак, докато месото омекне.
6
Яхния от свинско с лук 6
Яхнията се сервира със сварени картофи.
Подобни рецепти:
Коментари (6)
6.
Изпрати
лично съобщение

05.04.2023
Вкусна селска манджичка.
5.
Изпрати
лично съобщение

05.02.2023
Тъкмо навреме! Сготвих я преди малко! Благодаря за поредното много сполучливо предложение - сладко, топи се в устата, сгряващо, отличен вкус!
4.
Изпрати
лично съобщение

05.02.2023
Здравейте, Велина! Благодарим ви, че ни писахте, коригирана е рецептата. Поздрави от нас!
3.
Изпрати
лично съобщение

05.02.2023
В тази рецепта може би са пропуснати няколко стъпки - предполагам, че бульонът и бирата се слагат след стъпка 4.
2.
Изпрати
лично съобщение

14.06.2019
Чудесна рецепта!
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: