Яхния от пиле, манатарки и „Пармезан”

Източник: Бон Апети
Дата: 09.06.2010
Яхния от пиле, манатарки и „Пармезан”
 
Необходими продукти:
800 г пилешко филе
600 г манатарки
50 г краве масло
50 мл зехтин
1 глава лук
1/4 връзка магданоз
1 кубче пилешки бульон
50 мл бяло вино
50 г „Пармезан” на люспи


Начин на приготвяне:
1
Филето се реже на кубчета, манатарките – на четири, а лукът – наситно.
2
В загрят тиган се сипват зехтинът и маслото и филето и лукът се запържват за около 4–5 минути. Сипва се виното и ястието се оставя да се задуши.
3
Добавят се манатарките и се запържват 3–4 минути. Сипва се бульонът, разтворен в 150 мл вода. Когато течността се изпари, се добавя накълцаният магданоз.
4
Ястието се сервира, покрито с люспи „Пармезан”. Може да се украси с червен лук.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: