Яхния от патладжани

Лесна, проста и невероятно вкусна есенна яхния
Източник: Бон Апети
Дата: 25.09.2012

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
4 патладжана
2 глави лук
600 г домати
6 скилидки чесън
1 с. л. сушена червена чушка
1/2 връзка магданоз
сокът от 1 лимон
80 мл зехтин
сол и черен пипер на вкус


Начин на приготвяне:
1
Яхния от патладжани

Патладжаните се нярязват на едри кубчета, посоляват се и се оставят за 30 минути, за да се отдели горчивият сок. Изплакват се и се подсушават.

 


2
Яхния от патладжани 2

Доматите се пускат закратко във вряща вода, изваждат се, шокират се в студена, обелват се и се нарязват на кубчета. Лукът се нарязва наситно, а чесънът – наедро.

 


3
Яхния от патладжани 3

Лукът и чесънът се запържват в зехтина. Добавят се патладжаните и се запържват до златисто (ако е необходимо, това се прави на два пъти, за да не се сварят).

 


4
Яхния от патладжани 4

Зеленчуците се прехвърлят в тава, прибавят се доматите, наситнената сушена чушка, сокът от лимона, нарязаният магданоз, сол,  черен пипер и се долива малко зехтин. Пече се в згрята на 200 градуса фурна, с вентилатор, за около 30 минути.


Подобни рецепти:
Коментари (9)
9.
Изпрати
лично съобщение

26.10.2017
добавям и тиквички на кубчета
8.
Изпрати
лично съобщение

19.08.2017
вместо сушена чушка сложих лют черевен пипер и се получи супер
7.
Изпрати
лично съобщение

26.08.2015
Супер яка
6.
Изпрати
лично съобщение

18.06.2014
Учудващо е как с толкова малко продукти, става чудесно ястие. Леко и вкусно. Аз не го слагах в тава.Оставих го на котлона. Резултатът е превъзходен ;-)
5.
Изпрати
лично съобщение

29.08.2013
Наистина става много бързо. С малко продукти страхотна яхния.
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: