Яхния от карфиол в хинди стил за микровълнова фурна

Индийска модерна кухня - задушени с къри и копърово семе зеленчуци, залети с доматен сос
Източник: Бон Апети
Дата: 20.12.2006

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
400-500 г карфиол
200 г картофи
2 скилидки чесън
1 зелена чушка
1 глава лук
1 ч. ч. пасирани стерилизирани домати
4 с. л. олио
1 ч. л. къри
1 ч. л. сол
1/2 ч. л. червен пипер
1 щипка семе от копър


Начин на приготвяне:
1
Яхния от карфиол в хинди стил за микровълнова фурна
Лукът, чесънът и чушката се почистват, нарязват се наситно и се поставят в йенска тенджера.
2
Яхния от карфиол в хинди стил за микровълнова фурна 2
Зеленчуците се поливат с олио, подправят се с къри, червен пипер и семе от копър. Похлупват се и се задушават 2 минути на максималната мощност на микровълновата фурна.
3
Яхния от карфиол в хинди стил за микровълнова фурна 3
Картофите се обелват и се нарязват на кубчета, карфиолът се накъсва на малки розички.
4
Яхния от карфиол в хинди стил за микровълнова фурна 4
Добавят се при задушените зеленчуци, налива се 1 ч. ч. вряла вода и се посолява.
5
Яхния от карфиол в хинди стил за микровълнова фурна 5
Съдът се затваря и всичко се задушава 10-15 минути.
6
Яхния от карфиол в хинди стил за микровълнова фурна 6
След това тенджерата се изважда и зеленчуците се заливат с пасираните домати.
7
Яхния от карфиол в хинди стил за микровълнова фурна 7
Яхнията се връща в микровълновата фурна, задушава се под капак още 4-5 минути и е готова за сервиране.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


171 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: