Яхния от калмари

Истински деликатес за ценители
Източник: Бон Апети
Дата: 12.09.2014

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
800 г пресни калмари
500 г добре узрели домати
1 глава лук
3 скилидки чесън
2 стръка целина (селъри)
1 морков
1/4 връзка магданоз
1 червена люта чушка
100 мл бяло вино
30 мл зехтин
сол и черен пипер на вкус


Начин на приготвяне:
1
Яхния от калмари
Калмарите се почистват и се режат на шайби. Доматите се белят и се нарязват на кубчета.
2
Яхния от калмари  2
Лукът, чесънът, чушката, морковът и целината се наситняват.
3
Яхния от калмари  3
Зехтинът се сгорещява и в него се запържват лукът, морковът и целината.
4
Яхния от калмари  4
Когато са готови, се добавят калмарите, чушката и чесънът. След 1–2 минути се налива виното.
5
Яхния от калмари  5
Щом се редуцира, се сипват доматите и се прибавя накълцаният магданоз. Яхнията се овкусява със сол и черен пипер и се оставя на тих огън 30–35 минути.
Подобни рецепти:
Коментари (1)
1.
Изпрати
лично съобщение

09.12.2014
Страхотна яхнийка! Много се хареса на мойте зверове! :)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


181 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: