Ягодово семифредо „Романов“

Красив десерт за лятото
Източник: Бон Апети
Дата: 25.05.2018

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
2 портокала
400 г ягоди
250 г сирене „Маскарпоне“
150 г бишкоти „Савоярди“
100 г захар
10 г бурбонска ванилова захар
200 мл животинска сметана


Начин на приготвяне:
1
Ягодово семифредо „Романов“
Ягодите се нарязват на кубчета, като няколко се запазват за украса.
2
Ягодово семифредо „Романов“ 2
Нарязаните ягоди се разбъркват с настърганата портокалова кора, портокаловия сок и 30 г от захарта. Оставят се да престоят 30 минути, след което се отцеждат, а сокът се запазва.
3
Ягодово семифредо „Романов“ 3
Сметаната се разбива със захарта и ваниловата захар, докато стане пухкава.
4
Ягодово семифредо „Романов“ 4
Маскарпонето също се разбива, след което се разбърква със сметаната.
5
Ягодово семифредо „Романов“ 5
Бишкотите се потапят за кратко в отцедения от ягодите сок.
6
Ягодово семифредо „Романов“ 6
Вътрешността на форма за печене терин се покрива с фолио за свежо съхранение.
7
Ягодово семифредо „Романов“ 7
В нея се подрежда ред бишкоти, отгоре се разпределя 1/3 от крема с маскарпоне, половината от ягодите, следва нов ред бишкоти, 1/3 крем, останалите ягоди, бишкоти и се завършва с крем. Теринът се прибира във фризер поне за 2 часа.
8
Ягодово семифредо „Романов“ 8
Сервира се украсен със заделените ягоди.
Подобни рецепти:
Коментари (3)
3.
Изпрати
лично съобщение

04.06.2018
Много вкусен и свеж десерт.
2.
Изпрати
лично съобщение

26.05.2018
Снимка
1.
Изпрати
лично съобщение

26.05.2018
Много вкусен сладкиш!
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: