Ягодово парфе

Източник:
ТИТЛА:
Дата: 02.06.2014
Ягодово парфе
 
Необходими продукти:
400 г заквасена сметана
200 г пресни ягоди
5 с. л. пудра захар
2 с. л. желатин
100 г бишкоти
1 ч. ч. сок от компот от ягоди
1 пакетче ванилия


Начин на приготвяне:
1
Пюрираме ягодите в блендер. Към пюрето добавяме сметаната, пудрата захар и ванилията. Разбъркваме добре.
2
Накисваме желатина в 5-6 с. л. студена вода, след това го разтопяваме на водна баня. Към плодово-сметановата смес добавяме внимателно желатина при непрекъснато бъркане. Подреждаме бишкотите в подходящ съд, поливаме ги със сока от компот и изливаме плодово-сметановият крем върху тях.
3
Охлаждаме в хладилник или фризер, докато стегне кремът. Отгоре поръсваме с настърган шоколад. Нарязваме малки пастички и поднасяме десерта, украсен с ягода или друг плод.
Подобни рецепти:
Коментари (1)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: