Ягодови топчета с бадеми и шоколад

Френска кухня
Източник: Бон Апети
Дата: 26.05.2008

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
10-15 ягоди
200 г сирене „Крема”
50 г запечени ядки бадеми
5-6 броя обикновени вафли
2-3 ч. л. захар
1 шоколад


Начин на приготвяне:
1
Ягодови топчета с бадеми и шоколад
Шоколадът се разтопява за няколко минути в микровълнова фурна при мощност 300 вата или на водна баня.
2
Ягодови топчета с бадеми и шоколад 2
Сиренето „Крема“ се разбива със захарта около 3 минути.
3
Ягодови топчета с бадеми и шоколад 3
Добавя се разтопеният шоколад и се разбърква с помощта на миксер.
4
Ягодови топчета с бадеми и шоколад 4
Вафлите се смилат наедро и се прибавят към шоколадовата смес заедно с нарязаните наситно ягоди. Разбърква се и се оставя да стегне за 30 минути в хладилник.
5
Ягодови топчета с бадеми и шоколад 5
Стегналото тесто се прави на топчета, които се овалват в натрошените бадеми.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: