Ягодови тарталети с маскарпоне и кардамон

В квадратна, вместо в традиционна форма
Източник: Бон Апети
Дата: 16.04.2021

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
за тестото:
250 г брашно
125 г краве масло (студено)
50 г белени сурови шамфъстъци
50 г пудра захар
2 жълтъка
1 щипка сол

за ягодите:
400 г ягоди
50 г пудра захар
1 портокал

за крема:
500 г сирене „Маскарпоне“
140 г пудра захар
10 г бурбонска ванилова захар
200 мл животинска сметана
1/2 ч. л. шушулки кардамон

за декорация:
50 г белени сурови шамфъстъци
2 с. л. кайсиево сладко


Начин на приготвяне:
1
Ягодови тарталети с маскарпоне и кардамон
Шамфъстъците се смилат с брашното, пудрата захар и солта. Добавя се маслото, нарязано на кубчета, и отново се смила.
2
Ягодови тарталети с маскарпоне и кардамон 2
Прибавят се и жълтъците, смила се, наливат се 3 с. л. вода и отново се смила. Тестото се увива в прозрачно фолио и се прибира в хладилник за 30 минути, за да стегне.
3
Ягодови тарталети с маскарпоне и кардамон 3
След това се разточва на кора върху набрашнен плот. С помощта на форма от него се изрязват квадрати, които се подреждат в тава с незалепващо покритие и се пекат в загрята на 180 градуса фурна, с вентилатор, до готовност – за 10–12 минути. Охлаждат се.
4
Ягодови тарталети с маскарпоне и кардамон 4
Ягодите се режат на филийки и се поръсват със захарта и настърганата портокалова кора. Оставят се така за 20–30 минути.
5
Ягодови тарталети с маскарпоне и кардамон 5
Маскарпонето се разбива с половината захар, смлените семена от кардамона и ваниловата захар.
6
Ягодови тарталети с маскарпоне и кардамон 6
Сметаната се разбива с останалата захар, докато стане пухкава. Прибавя се към маскарпонето и се разбърква.
7
Ягодови тарталети с маскарпоне и кардамон 7
Охладените основи се мажат с кайсиево сладко, поръсват се с накълцани шамфъстъци и върху всяка се слага от крема.
8
Ягодови тарталети с маскарпоне и кардамон 8
Отгоре се подреждат ягодите.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: