Ягодови тарталети

С красива визия и разкошен вкус
Източник: Бон Апети
Дата: 27.03.2023

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
за основата:
260 г брашно
200 г краве масло (меко)
90 г пудра захар
1 яйце
1 щипка сол
кората от 1 лимон

за ягодите:
750 г ягоди
160 г захар
30 мл портокалов ликьор
2 с. л. сок от лимон
2 с. л. царевично нишесте

за гарниране:
200 мл животинска сметана
100 г заквасена сметана
10 г бурбонска ванилова захар
2 с. л. захар


Начин на приготвяне:
1
Ягодови тарталети
Маслото и захарта се разбиват с миксер до побеляване.
2
Ягодови тарталети  2
Добавят се яйцето, настърганата лимонова кора и солта, и отново се разбива.
3
Ягодови тарталети  3
Сипва се брашното и се разбърква с шпатула.
4
Ягодови тарталети  4
Тестото се увива във фолио и се прибира в хладилник да стегне (за около 1 час).
5
Ягодови тарталети  5
След това се разточва на тънка кора върху набрашнен плот.
6
Ягодови тарталети  6
С разточената тесто се покриват дъното и стените на форми за тарталети (с подвижно дъно).
7
Ягодови тарталети  7
Покриват се с листчета пергаментова хартия и се поръсват със сол (за тежест).
8
Ягодови тарталети  8
Пекат се 10 минути в загрята на 180 градуса фурна, с вентилатор, след което хартията със солта се махат и основите се допичат до златисто. Охлаждат се.
9
Ягодови тарталети  9
Ягодите се режат на кубчета и се готвят около 15 минути, заедно със захарта, ликьора и лимоновия сок. Нишестето се разтваря в 50 мл студена вода и се налива към ягодите, бърка се, докато сместа се сгъсти – поне 1–2 минути.
10
Ягодови тарталети  10
Ягодовата смес се разпределя върху основите. Охлаждат се.
11
Ягодови тарталети  11
Животинската сметана се разбива със захарта, докато стане на сняг. Заквасената сметана се разбърква, за да няма бучици, прибавя се и ваниловата захар. Двата вида сметана се смесват.
12
Ягодови тарталети  12
Охладените тарталети се гарнират със сметаната.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


172 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: