Ягодови шишчета

Лек, свеж, ароматен и много интересен десерт
Източник: Бон Апети
Дата: 22.04.2013

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
500 г ягоди
1 ананас

за кокоските:
200 г подсладено кондензирано мляко
200 г кокосови стърготини
1 ванилия

за дипа:
200 г кисело мляко
200 г заквасена сметана
4 с. л. мед
30 г пресен джинджифил
сокът от 1/2 лайм


Начин на приготвяне:
1
Ягодови шишчета

Ягодите се нарязват на едри кубчета. Ананасът се почиства и се нарязва по същия начин.

 


2
Ягодови шишчета 2

В купа се смесват кокосовите стърготини, подсладеното кондензирано мляко и ванилията.

 


3
Ягодови шишчета 3

С намокрени ръце се оформят 25 топки, които се поставят в тава с пергаментова хартия на дъното. Пекат се в загрята на 160 градуса фурна, с вентилатор, за около 20 минути. След това се охлаждат.

 


4
Ягодови шишчета 4

В друга купа се смесват заквасената сметана, киселото мляко, медът, сокът от настърганият джинджифил и сокът от лайм. Продуктите се разбъркват с телена бъркалка, докато сместа стане гладка.

 


5
Ягодови шишчета 5

На шишове се редуват кубчета ягоди и ананас, и половинка кокосова сладка.


6
Ягодови шишчета 6

Плодовите шишчета се поднасят с дипа.


Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


186 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: