Ягодова целувка

Торта Павлова
Източник: Гергана Ветова
ТИТЛА: Чирак
Дата: 29.06.2015
Ягодова целувка
Ягодова целувка
 
Необходими продукти:
за блатовете:
5 белтъка
захар

за крема:
500 мл сладкарска сметана
500 г бял шоколад
200 г краве масло
500 г ягоди
ягодова есенция
сладкарска боя


Начин на приготвяне:
1
Към белтъците прибавяте захар в съотношение 1:2 - претегля се грамажът на белтъците, умножавате го по две и това е количеството на захарта. Слагат се в чиста, суха купа и се загряват на водна баня, до стопяване на захарта. Внимавайте да не сготвите белтъците! Така затоплената смес се разбива с миксер на високи обороти, докато стане гъста и лъскава.
2
Върху хартия за печене се очертава кръг с диаметър 20-22 см и се шприцова от сместа по очертания контур, а после се запълва целия кръг. Може да се заглади с шпатула или нож. Така се оформят 3 блата, като всеки се пече на 100 градуса за 45-50 минути. Целта е, блатът да се суши на ниски градуси, за да не потъмнее.
3
От останалата част от сместа се шприцоват целувки, които се пекат на 100 градуса за 60 минути, тъй като са по-обемисти.
4
Сметаната, маслото и натрошеният шоколад се слагат на котлона, за да се затоплят и разтопят, но не трябва да завират. Добавяте ягодова есенция и сладкарската боя.
5
След хубаво охлаждане в хладилника за една нощ, кремът се разбива, докато стане пухкав и мек.
Тортата се сглобява като най-отгоре завършва с крем. Целувките и ягодите използвате за декорация.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


128 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: