Ягодова торта

Нещо вкусно към кафето
Източник: Бон Апети
Дата: 30.03.2021

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
4 яйца
1 пакетче ванилова захар
200 г захар
200 мл олио
400 г ягоди
450 г брашно
1 1/2 с. л. бакпулвер
100 г орехи
кората от 1 лимон
1 щипка сол
олио за намазване
брашно за поръсване

за крема:
200 г крем сирене
100 г краве масло на стайна температура
1 пакетче ванилова захар
200 г ягоди
200 г пудра захар
кората от 1 лимон


Начин на приготвяне:
1
Ягодова торта
Яйцата се разбиват със захарта и ваниловата захар.
2
Ягодова торта 2
Добавят се олиото и пюрираните ягоди и се разбива отново.
3
Ягодова торта 3
Брашното, настърганата лимонова кора, бакпулверът и солта се смесват.
4
Ягодова торта 4
Прибавят се към ягодовата смес и се разбърква добре, за да няма бучки.
5
Ягодова торта 5
Сместа се изсипва в намазнена и набрашнена форма за печене с махащо се дъно, покрита с пергаментова хартия.
6
Ягодова торта 6
Пече се 40 минути на 160 градуса.
7
Ягодова торта 7
Охлажда се и се реже на три блата.
8
Ягодова торта 8
Кремът се приготвя, като сиренето се разбива с маслото и ваниловата захар.
9
Ягодова торта 9
Добавят се пасираните ягоди и настърганата лимонова кора.
10
Ягодова торта 10
Захарта се сипва на два пъти, като се разбърква.
11
Ягодова торта 11
Единият блат се слага във форма за торта с махащо се дъно и се намазва с част от крема.
12
Ягодова торта 12
Отгоре се слага вторият блат, следва крем, блат и отново крем.
13
Ягодова торта 13
Тортата се оставя в хладилник за 4 часа и се изважда от формата.
14
Ягодова торта 14
Орехите се запичат за 10 минути в загрята на 180 градуса фурна. Охлаждат се, накълцват се и с тях се „облепват“ стените на тортата.
Подобни рецепти:
Коментари (8)
8.
Изпрати
лично съобщение

15.04.2021
Здравейте, Милена! Няма грешка, такова е количеството на олиото в рецептата. Поздрави от нас!
7.
Изпрати
лично съобщение

14.04.2021
Здравейте, 200мл олио в блата не е ли много? Да не би да има грешка?
6.
Изпрати
лично съобщение

06.06.2014
Страшно лесна и ефектна торта! А и вкусна :) Приготвих я и със заквасена сметана вместо крем сирене, като също стана много вкусна :)
5.
Изпрати
лично съобщение

04.06.2014
вкусно и лесно предложение
4.
Изпрати
лично съобщение

16.05.2014
Тортата е превъзходна.Приготвя се лесно.Сполучливо използване на този пролетен плод.
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


200 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: