Ягодова торта с бишкоти

Лека, бърза и много пролетна торта
Източник: Бон Апети
Дата: 03.05.2012
Ягодова торта с бишкоти
 
Необходими продукти:
500 г ягоди
400 г бишкоти
250 г захар
500 г сирене „Маскарпоне”
400 г заквасена сметана
200 г крем сирене
50 мл бренди
200 мл портокалов фреш (за напояване на бишкотите)
сокът и кората от 1 портокал (за крема)
2 стръка мента
1 ванилия

за декорация:
200 г ягоди
листа мента


Начин на приготвяне:
1
Ягодова торта с бишкоти

Сиренето „Маскарпоне”, заквасената сметана, крем сиренето и захарта се разбиват на пухкав крем,  с миксер (за около 10 минути).

 


2
Ягодова торта с бишкоти 2

Ароматизира се с ванилията, сокът и настърганата кора от портокал и брендито, и отново се разбива.

 


3
Ягодова торта с бишкоти 3

Ягодите се нарязват на малки кубчета и се прибавят към крема, заедно с наситнената мента.

 


4
Ягодова торта с бишкоти 4

По стените и дъното на кръгла форма за торта (с диаметър 26 см), се подреждат потопените в портокаловия сок бишкоти.
 

5
Ягодова торта с бишкоти 5

Разпределя се 1/2 от крема, върху него отново се слага ред бишкоти и се завършва с останалия крем.

 


6
Ягодова торта с бишкоти 6

Тортата се оставя в хладилник поне за 6 часа. Преди поднасяне се декорира с нарязани ягоди и листенца мента.


Подобни рецепти:
Коментари (75)
75.
Изпрати
лично съобщение

10.04.2024
Здравейте, много се радваме, че харесвате нашето предложение. Ще очакваме коментари и по други наши рецепти:)
74.
Изпрати
лично съобщение

09.04.2024
Любима торта на моето семейство. Става с каквито плодове имате налични.
73.
Изпрати
лично съобщение

02.06.2021
Супер се получи
72.
Изпрати
лично съобщение

19.04.2020
Много вкусна торта!
71.
Изпрати
лично съобщение

18.03.2019
Вкусна
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


235 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: