Ягодова разхлада

Източник: Бон Апети
Дата: 04.06.2008
Ягодова разхлада
 
Необходими продукти:
250 г ягоди
100 г сирене „Крема”
1 с. л. захар
15-20 листа от мента
1 ч. ч. вода
1/2 ч. ч. захар
3 с. л. лимонов сок


Начин на приготвяне:
1
Ягодова разхлада
Ягодите се почистват и се пюрират със захарта в блендер.
2
Ягодова разхлада 2
Добавя се сиренето „Крема” и отново се разбива.
3
Ягодова разхлада 3
Захарта се разтопява в загрятата вода.
4
Ягодова разхлада 4
Листата мента и лимоновият сок се добавят, след като сиропът кипне.
5
Ягодова разхлада 5
Оставя се да се охлади и листата мента се изваждат, а сиропът се излива в ягодовата смес.
6
Ягодова разхлада 6
Десертът се покрива с фолио и се замразява. Сервира се в порционни купички, като се украсява с парченца ягоди.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


241 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: