Ягодова пица

Хрупкав маслен блат с цитронов топинг от сирене "Крема", кондензирано мляко, ягоди и тъмен шоколад
Източник: Бон Апети
Дата: 24.07.2009
Ягодова пица
 
Необходими продукти:
125 г краве масло
1 ч. ч. брашно
1/4 ч. ч. пудра захар
10-12 бр. ягоди
200 г кондензирано подсладено мляко
200 г сирене "Крема"
30 г натурален шоколад
1/2 капсула ванилова есенция (1 ванилия на прах)
кората от 1/2 лимон


Начин на приготвяне:
1
Ягодова пица
Разтопеното масло и пудрата захар се разбъркват добре в голяма купа. Постепенно се сипва предварително пресятото брашно и бъркането продължава. Трябва да се получи ронливо тесто.
2
Ягодова пица 2
Тестото се разпределя в предварително намазнена тава с диаметър 30 см, като по стените се оформя ръб. Блатът се пече в предварително загрята на 180 градуса фурна до златисто (10-15 минути). След това се оставя да се охлади.
3
Ягодова пица 3
Сиренето "Крема" се разбива с миксер и в него постепенно се налива кондензираното мляко. След 3-5 минути, щом стане хомогенна смес, се ароматизира с ваниловата есенция и настърганата лимонова кора. Разбива се за кратко.
4
Ягодова пица 4
Добре охладеният блат се намазва с готовия топинг, като по края му се оставя непокрита ивица. Върху крема се нареждат нарязаните на филийки ягоди.
5
Ягодова пица 5
Ягодовата пица се поръсва с настърган шоколад и се поставя за 2 часа в хладилник. След като се охлади напълно, десертът се изважда, разрязва се на порционни парчета и се поднася.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: