Ягодова панакота

Източник: мариела
ТИТЛА: Главен готвач
Дата: 21.01.2017
Ягодова панакота
 
Необходими продукти:
500 мл прясно мляко
250 мл течна сладкарска сметана
15 г желатин
250 г ягоди
100 г захар
100 г бял шоколад


Начин на приготвяне:
1
Желатинът се залива с 60 мл студена вода и се оставя да набъбне.
2
Ягодите се посипват със захарта, заливат се със 100 мл вода и се оставят на котлона, докато омекнат. Ягодовата смес се пасира и се прецежда.
3
Сметаната се смесва с прясното мляко и към тях се добавя начупеният шоколад. Оставя се на котлона, докато шоколадът се разтопи, като сместа не трябва да завира.

4
Млечната смес се сипва към ягодовата. Прибавя се желатинът.
5
Охлажда се и се разпределя в подходящи чаши, които се оставят в хладилник, докато десертът стегне.
Подобни рецепти:
Коментари (1)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


103 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: