Ягодова корона

Източник: Бон Апети
Дата: 27.06.2001
Ягодова корона
 
Необходими продукти:
700 г ягоди
5 с. л. захар
4 пакетчета желатин
1 кофичка кисело мляко
200 г сметана
3 с. л. вишнев ликьор
1 с. л. лимонов сок


Начин на приготвяне:
1
Ягодова корона
Ягодите се почистват и измиват. Поставят се в тенджерка и се поръсват със захар. Загрява се, докато се разтвори захарта. Оставя се да изстине. Няколко плода се отделят за декорация.
2
Ягодова корона 2
Желатинът се разтваря в 1/2 ч. ч. гореща вода и се оставя да се охлади. В купа се поставят ягодите, киселото мляко, сметаната, ликьорът. Разбива се с миксер и се смесва с желатина и лимоновия сок. Разбърква се още веднъж.
3
Ягодова корона 3
Изсипва се в навлажнена с вода форма за пудинг и се оставя в хладилник за минимум 5-6 часа. След това се изсипва върху подходящо плато и центърът на короната се пълни с нарязани на половинки ягоди.
Съвет: Преди да се изсипе короната, формата се поставя за около 1/2 час във фризер. Тогава успехът е гарантиран.

Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


143 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: