Ягодова сладоледова торта

Източник: Бон Апети
Дата: 21.06.2010
Ягодова  сладоледова торта
 
Необходими продукти:
160–180 г бисквити
100 г маргарин
50 г орехови ядки
4 с. л. захар
500 г ягоди
4 с. л. захар
1 ч. л. лимонов сок
125 мл прясно мляко
50 мл студена вода
3 яйца
1 пакетче сметана
1 пакетче желатин
8–9 с. л. захар


Начин на приготвяне:
1
Ягодите се нарязват на половинки, поръсват се със захарта и се поливат с лимоновия сок. Оставят се да престоят 1 час.
2
Бисквитите се натрошават и се смесват със смлените орехови ядки и захарта. Налива се разтопеният маргарин. Разбърква се и се изсипва във форма за печене с пръстен (22 см.). Пече се около 10 минути в предварително загрята до 150 градуса фурна.
3
Желатинът се залива с водата и се оставя да набъбне. Прибавят се разбитите жълтъци и ягодовият сироп. Сместа се нагрява на слаб огън, докато се разтопи желатинът. Добавят се пасираните ягоди, поръсват се 2 с. л. захар и се оставя в хладилник да стегне.
4
Белтъците с останалата захар се разбиват на сняг. Сметаната се разбива с прясното мляко, като 1–2 с. л. се запазват за декорация, и се смесва с изстудените ягоди и белтъците. Всичко се налива върху охладения блат. Преди консумация трябва да престои поне 6 часа във фризер и да се декорира със сметана и пресни ягоди.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: