Ягодов пай с ванилов сос

Източник: Бон Апети
Дата: 13.05.2010
Ягодов пай с ванилов сос
 
Необходими продукти:
200 г брашно
2 яйца
100 мл прясно мляко
2 с. л. захар
1 ч. л. сода за хляб
1 щипка сол
2 с. л. сладко от ягоди
400 г пресни ягоди
50 г краве масло за намазване
брашно за тавата
листа мента за украса
200 мл сладкарска сметана
3 с. л. захар
1 пакетче ванилия


Начин на приготвяне:
1
Брашното се смесва с яйцата. Прибавят се прясното мляко, захарта, содата и сладкото и всичко се разбърква.
2
Ягодите се нарязват и се добавят към тестото.
3
В намаслена и набрашнена тава се изсипва сместа и се пече за около 25 минути на 200 градуса.
4
Ваниловият сос се приготвя, като в купа се сипва сметаната и се смесва със захарта и ванилията.
5
Купата със сметаната се поставя в по-широк съд, в който има лед или студена вода – така при разбиване сметаната става на сос, а не на сняг. Разбива се около 5 минути, докато сосът се сгъсти.
6
Паят се сервира със сосиера с ваниловия сос. Може да се украси с листа мента.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: