Ягодов мус

Нежен и ефирен десерт
Източник: Бон Апети
Дата: 09.05.2017

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
600 г ягоди
200 г захар
200 мл животинска сметана
2 белтъка
10 г бурбонска ванилова захар
1/2 пакетче желатин


Начин на приготвяне:
1
Ягодов мус
Ягодите се режат на едро и се кипват в касерола, заедно с половината захар.
2
Ягодов мус 2
Пасират се и се прецеждат. Сместа се охлажда леко.
3
Ягодов мус 3
От останалата захар и 120 мл вода се сварява не много гъст сироп.
4
Ягодов мус 4
Белтъците се разбиват с миксер, като постепенно към тях се налива горещият захарен сироп. Трябва да се получи сняг.
5
Ягодов мус 5
Сметаната се разбива, докато стане пухкава.
6
Ягодов мус 6
Желатинът се накисва в 30 мл студена вода. Когато набъбне, се загрява на водна баня.
7
Ягодов мус 7
Разбърква се в ягодовото пюре.
8
Ягодов мус 8
Пюрето, белтъците и сметаната се смесват внимателно, като се прибавя и ваниловата захар.
9
Ягодов мус 9
Мусът се разпределя в чаши и се оставя в хладилник за 2–3 часа, за да стегне.
10
Ягодов мус 10
По желание се украсява с разбита сметана и ягоди.
Подобни рецепти:
Коментари (1)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: