Ягодов чийзкейк

Гост: Лора Найденова
Източник: Бон Апети
Дата: 23.06.2006

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
150-200 г обикновени бисквити
1 киви
кората от 1 лимон
1 капсула ванилова есенция
1 ч. ч. пудра захар
300 мл течна сметана
200 г крем сирене
500 г ягоди
60 г захар
80 г лешници
125 г краве масло
2 с. л. пудра захар


Начин на приготвяне:
1
Ягодов чийзкейк
Бисквитите се смилат в блендер, след това се добавя кравето масло и отново се смила. Кивито се обелва, нарязва се и се смила в блендер заедно с пудрата захар за пюрето.
2
Ягодов чийзкейк 2

Крем сиренето се слага в купа, сипва се 1 ч. ч. пудра захар и се разбиват с миксер.


3
Ягодов чийзкейк 3
Отделно се разбива сметаната. Добавя се настърганата кора на един лимон и всичко се смесва със сиренето "Крема". Накрая се ароматизира с капсулата ванилова есенция и се прибавят нарязаните на кубчета ягоди.
4
Ягодов чийзкейк 4
В основата от метален пръстен се слага от бисквитeния блат и пръстенът се запълва до горе с крема. В основата на десерта и върху крема се сипва от пюрето от киви, след което пръстенът внимателно се изважда.
5
Ягодов чийзкейк 5
Десертът се украсява с парченца ягоди и се поднася.
Подобни рецепти:
Коментари (2)
2.
Изпрати
лично съобщение

18.03.2014
Таня, идеята на тази рецепта е: да се забъркат блатът и кремът, да се оформят в ринг и веднага да се сервират. Затова и в рецептата не е посочено охлаждане. Важно е, сметаната да е добре разбита и кремът да не се оставя да престои върху блата дълго време, защото ягодите ще пуснат вода и ще го направят течен. Рецептата е замислена така, че десертът да е аламинут. Ако не разполагаш с ринг, можеш да го подредиш и в чаши :)
1.
Изпрати
лично съобщение

16.03.2014
Кремът на чийзкейка стана много течен. Изобщо не прили4а на 4ийзкейк. Защо лъжете така хората. Купуваме продукти и правим по вашите рецепти и накрая пълен провал.
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


189 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: