Ягодов чийзкейк с Philadelphia

Истинска наслада за небцето
Източник: Бон Апети
Дата: 01.05.2021
Ягодов чийзкейк с Philadelphia
 
Необходими продукти:
156 г пълнозърнести бисквити
½ с.л. пудра захар
56 г краве масло без сол
50 г шоколадова кувертюра 55%

за крема:
100 мл подсладено кондензирано мляко
300 г крем сирене Philadelphia
11 г желатин
50 мл вода за разтваряне на желатина
2 с.л. пудра захар
270 г течна сметана 35%
400 г ягоди (пасирани или нарязани на парченца)

за украса:
300 г ягоди

Бон Апети препоръчва:

Начин на приготвяне:
1
Ягодов чийзкейк с Philadelphia
Бисквитите се счукват или смилат в блендер. Смесват се с пудрата захар.
Маслото и шоколада се разтапят на водна баня и се добавят към бисквитената смес. Разбъркват се добре до получаването на хомогенна смес.

2
Ягодов чийзкейк с Philadelphia 2
Изсипва е на дъното и по стените на тава с диаметър 24 см.(най-добре с падащо дъно). Заравнява се с върха на пръстите или с лъжица, но без притискане. Формата се прибира в хладилник, за да стегне.

3
Ягодов чийзкейк с Philadelphia 3
Желатинът се залива със студена вода и се оставя да набъбне. Втечнява се на водна баня (без да се оставя да заври) и се оставя настрана.

4
Ягодов чийзкейк с Philadelphia 4
Крема сиренето Philadelphia се разбива с миксер, докато се получи гладък крем.
Към него се прибавят последователно сметаната и кондензираното мляко. Когато сместа се сгъсти, се прибавя и втечнения желатин. Накрая се добавят пасираните или нарязани ягоди, като се разбъркват с лъжица.
Получената смес се изсипва върху основата във формата и се прибира в хладилник за една нощ.

5
Ягодов чийзкейк с Philadelphia 5
Когато сместа стегне, може да се прехвърли в съд за сервиране, а с останалите ягоди да се декорира непосредствено преди поднасяне.

Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


239 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: