Ягоди в снега

Сладко изкушение в бяло и червено
Източник: Бон Апети
Дата: 04.03.2024

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
за меренга:
6 белтъка
300 г захар
10 г бурбонска ванилова захар
1 1/2 с. л. царевично нишесте
1/2 ч. л. кремотартар
1 щипка сол

за сервиране:
200 мл животинска сметана
500 г замразени малини
100 г пресни ягоди
50 г захар (+ 2 с. л.)


Начин на приготвяне:
1
Ягоди в снега
Белтъците се разбиват със солта и кремотартара.
2
Ягоди в снега 2
Захарта се разбърква с нишестето и ваниловата захар. Малко по малко и при постоянно разбиване се добавя към белтъците.
3
Ягоди в снега 3
С лъжица се гребва от меренга и в тава, покрита с пергаментова хартия, се оформят 10 купчинки.
4
Ягоди в снега 4
Пекат се поне за час и 15 минути в загрята на 130 градуса фурна, без вентилатор. Трябва да станат хрупкави.
5
Ягоди в снега 5
Малините се сипват в касерола и се поръсват със захарта.
6
Ягоди в снега 6
Кипва се и след като плодовете омекнат, се пасират. Прецежда се.
7
Ягоди в снега 7
Сметаната се разбива с 2 с. л. захар.
8
Ягоди в снега 8
Целувките се гарнират със сметана, сос и пресни ягоди.
Подобни рецепти:
Коментари (3)
3.
Изпрати
лично съобщение

14.03.2018
Направих ги и единствено времето за печене при мен беше двойно, към 3часа и на по-ниска температура. Гарнирах със стрък мента. Красота и страхотен вкус
2.
Изпрати
лично съобщение

07.03.2018
Ани, с нищо. Кремотартарът действа като стабилизатор на белтъците и те запазват в по- голяма степен формата си по време на печене. Някои готвачи го заменят с бакпулвер. Може да го пропуснеш.
1.
Изпрати
лично съобщение

01.03.2018
Здравейте,с какво мога да заместя кремотартар?
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


119 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: