Ягоди „Романов“

Твърди се, че Антоан Карем - шеф-готвач в руския двор, прави този десерт за Цар Александър I през 1820 г.
Източник: Бон Апети
Дата: 30.04.2012
Ягоди „Романов“
 
Необходими продукти:
400 г ягоди
1/2 ч. ч. заквасена сметана
1 1/2 ч. ч. ванилов сладолед
1 ч. ч. сладкарска сметана
50 мл портокалов ликьор
2 стръка мента за гарниране
черен шоколад за гарниране


Начин на приготвяне:
1
Ягоди „Романов“

Сладкарската сметана се разбива леко, до пухкава пяна, с миксер. В друга купа се разбива сладоледа за кратко. Отделно се рзбива за кратко и заксвасената сметана. После се смесват и се разбъркват.

 


2
Ягоди „Романов“ 2

Ягодите се почистват и измиват. Разрязват се надве и се заливат с ликьора.

 


3
Ягоди „Романов“ 3

Слагат се в чаши. Отгоре се залива със сместа от сладолед и сметана и се гарнират с настърган шоколад и мента.


Подобни рецепти:
Коментари (3)
3.
Изпрати
лично съобщение

10.10.2013
Прекрасен десерт, бърз и ефектен! И много фрешшшш
2.
Изпрати
лично съобщение

30.11.-0001
Може да се поднесе и веднага.
1.
Изпрати
лично съобщение

30.11.-0001
Престояват ли в хладилника?
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


271 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: