Ябълкови сладки

Възхитителни сладки, които ухаят на печени плодове и ванилия
Източник: Бон Апети
Дата: 25.10.2024

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
1 средно голяма ябълка
180 г краве масло (меко)
160 г кафява захар
1 ч.л. есенция ванилия Dr.Oetker
1 яйце
240 г брашно
1 опаковка Оригинален пудинг ванилия Dr.Oetker
1 ч.л. сода бикарбонат Dr.Oetker
1 пакетче захар с канела Dr.Oetker
1/4 ч.л. сол
1 щипка индийско орехче

за овалване:
30 г захар
1/2 ч.л канела

Бон Апети препоръчва:

Начин на приготвяне:
1
Ябълкови сладки
Маслото и захарта се разбиват на крем в голяма купа.
2
Ябълкови сладки 2
Добавят се есенцията ванилия и яйцето и се разбива отново.
3
Ябълкови сладки 3
Брашното, пудингът, содата, канелената захар, солта и индийското орехче се разбъркват в подходяща купа.
4
Ябълкови сладки 4
Сухите съставки се изсипват в купата с маслото и яйцата и сместа се разбива, докато стане хомогенна.
5
Ябълкови сладки 5
Ябълката се обелва, почиства и нарязва на малки кубчета, които се изсипват в тестото и то се размесва.
6
Ябълкови сладки 6
Захарта и канелата за овалване се смесват.
7
Ябълкови сладки 7
От тестото се правят топчета с размер на голям орех. Овалват се добре в разбърканата с канела захар и се подреждат на разстояние едно от друго в тава с незалепващо покритие или покрита с хартия за печене. Притискат се леко в средата. От това количество тесто се получават около 24 топчета.
8
Ябълкови сладки 8
Сладките се пекат за 13–15 минути във фурна, предварително загрята на 170 градуса.
9
Ябълкови сладки 9
Тавата се изважда от фурната и сладките се оставят в нея, докато се охладят напълно.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: