Ябълкови полумесеци

Вкусен и ароматен домашен сладкиш, с дъх на канела
Източник: Ева
ТИТЛА: Чирак
Дата: 06.04.2015
Ябълкови полумесеци
Ябълкови полумесеци
 
Необходими продукти:
6 яйца
500 г захар
1 ч. ч. олио
3 ч. ч. брашно
1 ванилия
1 пакетче бакпулвер
4-5 ябълки
1 ч. л. канела
100 г орехи
пудра захар за поръсване


Начин на приготвяне:
1
Яйцата и захарта се разбиват на пяна. Добавят се канелата, ванилията и след това на тънка струйка се налива олиото.
2
С тел за разбиване на ръка се добавя брашното с добавения в него бакпулвер. като се бърка в една посока.
3
Ябълките се обелват и се пасират, след това се добавят към сместа.
4
Сместа се разпределя в голяма тава с хартия за печене.
5
Орехите се смилат и се разпределят по повърхността.
6
Десертът се поставя в студена фурна и се пече на 180 градуса. След като се извади, се поръсва с пудра захар.

Съвет:
Хартията за печене може да се намачка под течаща вода. След това се застила лесно в тавата.
Подобни рецепти:
Коментари (1)
1.
Изпрати
лично съобщение

24.04.2015
олиото ако се замени с масло дали ще е проблем?Мисля,че ще стане още по вкусно
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: