Ябълкови пасти

Приготвени с много настроение и желание за нещо ново и интересно
Източник: Бон Апети
Дата: 20.10.2014

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
за основата:
150 г брашно
1 с. л. захар
1 щипка сол
70 г краве масло (на стайна температура)
1 жълтък
боб или морска сол за печене

за плънката:
3 ябълки „Грени смит“
2 с. л. краве масло
2 с. л. захар
1 ч. л. канела

за крема:
2 яйца
3 с. л. захар
200 мл животинска сметана

за маслените трохи:
60 г брашно
2 с. л. кафява захар
80 г орехи
4 с. л. краве масло (студено)
1 щипка канела
1 щипка сол


Начин на приготвяне:
1
Ябълкови пасти
Основата се приготвя като брашното и захарта се сипват в купата на блендер, прибавят се маслото, солта и жълтъкът. Разбива се, добавят се и 1–2 с. л. вода и отново се разбива, до получаване на топка тесто.
2
Ябълкови пасти 2
Тестото се разстила в правоъгълна тава или форма за печене, постлана с пергаментова хартия и се прибира в хладилник за 30 минути.
3
Ябълкови пасти 3
След това се покрива с друг лист хартия, отгоре се слага боб (или морска сол) и се пече 15 минути в загрята на 170 градуса фурна. След това хартията с боба се отстранява и тестото се допича за още 15 минути.
4
Ябълкови пасти 4
Брашното, захарта, орехите, канелата и солта за маслените трохи се разбиват в блендер, прибавя се маслото и отново се разбива.
5
Ябълкови пасти 5
Тестото се завива с фолио за свежо съхранение и се замразява във фризер.
6
Ябълкови пасти 6
Плънката се приготвя като ябълките се обелват, сърцевината им се отстранява, нарязват се на шайби и се слагат в касерола. Добавят се маслото, около 2 с. л. вода, захарта и канелата. Готвят се около 10 минути на умерен огън, след това съдът се дърпа от огъня.
7
Ябълкови пасти 7
След като се охлади много добре, ябълковата плънка се разпределя върху основата.
8
Ябълкови пасти 8
Яйцата за крема се разбиват със захарта. Прибавя се и сметаната и отново се разбива. Сместа се излива върху ябълките.
9
Ябълкови пасти 9
Сладкишът се пече 25 минути в загрята на 170 градуса фурна.
10
Ябълкови пасти 10
След това отгоре с ренде се настъргва замразеното тесто за маслените трохи и сладкишът се пече още 15 минути.
11
Ябълкови пасти 11
Охлажда се, нарязва се и се сервира.
Подобни рецепти:
Коментари (4)
4.
Изпрати
лично съобщение

28.01.2019
Станаха много вкусни
3.
Изпрати
лично съобщение

19.11.2014
много вкусни се получават
2.
Изпрати
лично съобщение

25.10.2014
Десерта е много приятен. Не получих нито един отрицателен коментар. Ще го направя пак. :-)
1.
Изпрати
лично съобщение

20.10.2014
Наподобява крамбъл с основа за чийзкейк т.е. може да се нарече ябълков пай
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: