Ябълкови мъфини

Перфектни за семейната закуска в събота
Източник: Бон Апети
Дата: 15.09.2012

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
за ябълките:
4 ябълки
2 с. л. кафява захар
25 г краве масло
2 с. л. амарето

за тестото:
1 1/2 ч. ч. брашно
1 яйце
1/2 ч. ч. захар
1/2 ч. ч. прясно мляко
50 г краве масло
3 ч. л. бакпулвер
1 ч. л. сол
краве масло и брашно за формите

за поръсване:
2 ч. л. овесени ядки
2 с. л. захар
1 щипка индийско орехче
1 щипка канела
сладолед за гарниране по желание


Начин на приготвяне:
1
Ябълкови мъфини

Ябълките се нарязват на кубчета.

 


2
Ябълкови мъфини 2

Сотират се в маслото и се поръсват със захарта. После се фламбират с амаретото.

 


3
Ябълкови мъфини 3

Брашното се смесва с маслото и сe претрива да стане сместа на трохи.

 

 


4
Ябълкови мъфини 4

Добавят се захарта, млякото, бакпулвера, сол, яйцето и 2/3 от охладените ябълки. Разбърква се.

 


5
Ябълкови мъфини 5

Овесените ядки се запичат на сух тиган и се смесват със захарта, канелата и индийското орехче.

 


6
Ябълкови мъфини 6

Тестената смес се разпределя в намазнени и набрашнени форми за мъфини,  отгоре се поръсва от овкусените овесени ядки и се слага малко от останалите ябълки. Мъфините се пекат в загрятата на 180 градуса фурна за 30 минути. Сервират се топли със сладолед.


Подобни рецепти:
Коментари (4)
4.
Изпрати
лично съобщение

15.12.2019
Много вкусни
3.
Изпрати
лично съобщение

18.12.2013
Мъфините са любимите ми сладкишчета. Пробвам ги с всякакъв пълнеж,но безспорно с ябълки са много сочни, ароматни и леки.
2.
Изпрати
лично съобщение

18.12.2013
Така е, от всичко могат да се направят мъфини- с какао, шоколад, стафиди, орехи, бадеми, лешници, с мед и нар, със сладко, дори с мюсли. :)) Но с ябълки са много сочни и свежи.
1.
Изпрати
лично съобщение

12.12.2013
То май, вече от всичко могат да се направят мъфини
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


288 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: