Ябълкови браунис

Източник: Бон Апети
Дата: 16.11.2005

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
300 г ябълки
125 г топло масло
50 г орехови ядки
1 яйце
2 ч. ч. брашно
1 ч. ч. захар
3 с. л. какао
1/2 ч. л. сода бикарбонат
1/2 ч. л. бакпулвер


Начин на приготвяне:
1
Ябълкови браунис
Маслото се разбива със захарта 5-6 минути. Чупи се яйцето, разбива се за кратко и постепенно се добавя пресятото какао.
2
Ябълкови браунис 2
Брашното се пресява в купа, разбърква се със содата бикарбонат и бакпулвера. Добавят се смлените орехови ядки, разбърква се и постепенно се изсипва в какаовия крем. Добавят се нарязаните на малки кубчета ябълки.
3
Ябълкови браунис 3
Правоъгълна тавичка (20-25 см) се намазнява и се покрива с хартия за печене. Цялата смес се пресипва в тавичката и се изравнява.
4
Ябълкови браунис 4
Десертът се пече около 40 минути в предварително загрята на 150 градуса фурна. След това се изважда, охлажда се и се нарязва на малки кубчета.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


214 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: