Ябълкови бисквити

Плодови, хрупкави, маслени
Източник: Веселин Стоев
ТИТЛА: Помощник готвач
Дата: 18.01.2018
Ябълкови бисквити
 
Необходими продукти:
100 г сушени ябълки
200 г брашно
100 г захар
100 г краве масло (студено)
1 яйце
1/3 пакетче бакпулвер


Начин на приготвяне:
1
Ябълките се смилат на трохи в блендер (или в кухненски робот). Добавят се захарта, брашното и маслото и се смила още около 1 минута, докато всички продукти се смесят добре.
2
От сместа се отделят 3 с. л. Към останалата смес в блендера се чуква яйцето и се смила отново, до хомогенизиране. Сместа се разстила върху кухненския плот.
3
Оформя се като фитил, от който с нож се изрязват 20 бисквити. Правят се на топчета и се подреждат в тава, застлана с хартия за печене. Притискат се с ръка, така че да станат с диаметър от около 4 см и се поръсват със заделената смес.




4
Пекат се около 8-10 минути в загрята на 200 градуса фурна (с вентилатор), докато станат златисти.
Подобни рецепти:
Коментари (1)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


171 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: