Ябълкови бисквити с гауда

Чудесна закуска със стафиди и аромат на ванилия
Източник: Бон Апети
Дата: 20.09.2013

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
100 г брашно
160 г овесени ядки
1 яйце
50 г кафява захар
100 г сирене „Гауда“
160 мл зехтин „Екстра върджин“
1 ябълка
70 г бели стафиди
1/2 ч. л. бакпулвер
1/2 ч. л. сол
1 ванилия
1 ч. л. сух джинджифил


Начин на приготвяне:
1
Ябълкови бисквити с гауда
В купа се налива зехтинът, добавя се яйцето и се разбърква до хомогенизиране.

2
Ябълкови бисквити с гауда 2
В друга купа се смесват брашното, ванилията, кафявата захар, джинджифила, бакпулвера, солта, овесените ядки и стафидите.

3
Ябълкови бисквити с гауда 3
Прибавят се обелената и настъргана ябълка и нарязаното на малки кубчета сирене „Гауда“. Добавя се и сместа от зехтин и яйце. Разбърква се.

4
Ябълкови бисквити с гауда 4
С лъжица се сипва от сместа в тава с незалепващо покритие или покрита с хартия за печене. Леко се притиска, за да се оформят бисквити.

5
Ябълкови бисквити с гауда 5
Пекат се за 17 минути в загрята на 170 градуса фурна, с вентилатор. След това се охлаждта в тавата за 5 минути и се поднасят.

Подобни рецепти:
Коментари (3)
3.
Изпрати
лично съобщение

26.09.2015
Получиха ми се точно като на снимката от предаването, но аз ги пекох малко повече, защото обичам по-препечения вкус. Бисквитите са вкусни и хранителни, но мисля, че хора с по-традиционен вкус биха намерили техния за объркващ. А объркването идва от усещането за сладко и солено едновременно.
2.
Изпрати
лично съобщение

15.05.2014
наистина станаха страхотни бисквитки,въпреки че аз сложих ементал вместо гауда (това имах)
1.
Изпрати
лично съобщение

09.11.2013
Ммммм страхотни се получиха. Сложих 50/50 бяло брашно и брашно от елда.
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


324 ДУШИ ОНЛАЙН
Симона коментира рецептата Палачинки „Гундел“
Вера коментира рецептата Банички със сирене и картофи
M. се регистрира в сайта.
Radi Dimitrov се регистрира в сайта.
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: