Ябълков сладкиш

Следобедна закуска
Източник: Ралица
ТИТЛА: Чирак
Дата: 28.02.2017
Ябълков сладкиш
Ябълков сладкиш
Ябълков сладкиш
Ябълков сладкиш
Ябълков сладкиш
 
Необходими продукти:
2 яйца
1 ч. ч. кафява захар
1 ч. ч. брашно
1 пакетче бакпулвер
1 ванилия
1 ч. л. сода за хляб
70 г кокосово масло
3 с. л. вода
50 г краве масло
1 пакет бисквити
2-3 ябълки
1 ч. л. натурално какао


Начин на приготвяне:
1
Яйцата и захарта се разбиват до побеляване. Постепенно се добавят брашното, смесено с бакпулвера и ванилията. Накрая се сипват водата и разтопеното кокосово масло. Разбърква се добре и малка част от сместа се заделя.
2
Кравето масло се разтопява и се сипва на дъното на тавата, в която ще се пече сладкишът. Бисквитите се натрошават. Половината от бисквитите се разпределят върху маслото. Върху тях се подреждат част от ябълките, нарязани на полумесеци. Заливат се с половината от кексовата смес. Поръсва се с останала част от бисквитите и отгоре се подреждат останалите ябълки.
3
Какаото се добавя в заделената част от кексовата смес, разбърква се добре и се изсипва върху ябълките.
4
Сладкишът се пече около 40 минути в предварително загрята на 180 градуса фурна. Оставя се да се охлади, след което се нарязва и се сервира.
Подобни рецепти:
Коментари (3)
3.
Изпрати
лично съобщение

22.03.2017
Стриктно следвах указанията и стана чудесен... но ми остана неизползвана содата, а идеята на Бойчето ми допадна и също поръсих с будра захар.
2.
Изпрати
лично съобщение

09.03.2017
Бойка, много се радвам ,че Ви е харесала рецептата :)))), А за сместа Ви си струва , че е малко защото сте го направили в голяма тава и е станало предполгам и по-малко като дебелина. Аз го правя в не много голяма , за да стане малко по дебел. Общо взето съм го праобвала всякак и все хубав става :). Една поправка към редакторите: бисквитите не се натрошава,т а цели се нареждат на дъното, където е разтопеното малсо. Поздрви на всички експериментатори :)))
1.
Изпрати
лично съобщение

09.03.2017
Много добре се получи, ухае на масло и ванилия. Аз го направих в голяма тавичка, струва ми се, че тестото е малко като количество, но стана добре:)) Отгоре поръсих с пудра захар за разкош....Благодаря за хубавата рецепта!
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


142 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: