Ябълков сладкиш

Източник: Мария
ТИТЛА: Чирак
Дата: 05.02.2016
Ябълков сладкиш
 
Необходими продукти:
120 г краве масло
2 яйца
10 г бакпулвер
1 ч. ч. захар
3-4 ч. ч. брашно
4-5 ябълки
2 ванилии

за карамела:
5 с. л. захар


Начин на приготвяне:
1
От брашното, маслото, захарта, яйцето, бакпулвера и ванилията се замесва средно твърдо тесто и се оставя в хладилника за около 15 минути.
2
През това време ябълките се обелват и се нарязват на полумесеци.
3
Захарта за карамела се сипва в тавата, в която ще се пече сладкишът и се карамелизира, докато порозовее.
4
Отгоре се подреждат ябълките и се покриват с разточеното тесто.
5
Сладкишът се пече в умерено загрята фурна, докато тестото порозовее.
6
Готовият сладкиш се изважда от фурната и докато е още топъл се обръща върху поднос.
Подобни рецепти:
Коментари (2)
2.
Изпрати
лично съобщение

09.01.2020
Благодаря
1.
Изпрати
лично съобщение

05.04.2017
Много вкусно се получава!
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: