Ябълков сладкиш

Вкусен сладкиш, подходящ към чай или кафе по всяко време
Източник: Teodora Yordanova
ТИТЛА: Експериментатор
Дата: 23.01.2016
Ябълков сладкиш
 
Необходими продукти:
4-5 средно големи ябълки
2-3 яйца
1 1/2 ч. ч. захар
1 1/2 ч. ч. брашно
1/2 пакетче бакпулвер
1/2 ч. ч. олио
1/2 ч. ч. орехи
1 с. л. канела

за поръсване:
пудра захар
какао


Начин на приготвяне:
1
Ябълките се обелват, настъргват се и се слагат в затворен съд, за да не потъмнеят, докато се забърка сместа.
2
Яйцата и захарта се разбиват до побеляване. Добавя се брашното, в което се прави кладенче и вътре се сипва бакпулверът. Налива се олиото и всичко се разбива добре.
3
Добавят се настърганите ябълки, канелата и счуканите орехи, и се разбърква добре с дървена лъжица.
4
Сместа се изсипва в намаслена тава и се пече 40-50 минути на 180 градуса.

5
Сладкишът се поднася, поръсен с пудра захар и какао (по желание).


Съвети:
За разлика от други подобни сладкиши, не проверявайте готовността с клечка за зъби, тъй като ябълките заблуждават. Ако не сте сигурни, че сладкишът е изпечен добре, оставете го за още десетина минути във фурната.

Има различни варианти на сладкиша в зависимост от вкуса на всеки - може да се приготви без орехи или да не се сервира с какао и пудра захар, макар че те му дават завършен вид.

Изчакайте сладкишът да изстине, преди да го поръсите с пудра захар.
Подобни рецепти:
Коментари (4)
4.
Изпрати
лично съобщение

16.11.2017
уникалноо
3.
Изпрати
лично съобщение

13.09.2017
Кой с колкото разполага. Аз го правих с 3 яйца :)
2.
Изпрати
лично съобщение

12.09.2017
И колко яйца се слагат, 2 или 3 ?
1.
Изпрати
лично съобщение

16.02.2016
Много вкусно се получи, браво !
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


271 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: