Ябълков сладкиш

Лесен и много сочен и вкусен сладкиш
Източник: Десислава
ТИТЛА: Чирак
Дата: 17.11.2014
Ябълков сладкиш
 
Необходими продукти:
4 яйца
1 и 1/2 ч. ч. захар
1 ч. ч. олио (или зехтин)
1 и 1/2 ч. ч. брашно
4 ябълки
10 г бакпулвер
1 ч. л. ванилия


Начин на приготвяне:
1
Яйцата, захарта и олиото (зехтинът) се разбиват с миксер, до получаване на хомогенна смес.
2
Към тях се прибавя пресятото брашно, заедно с бакпулвера и ванилията (по желание може да се добави някаква есенция).
3
Четири големи ябълки се режат на малки кубчета и се добавят към готовата смес.
4
Пече се в предварително загрята на 180 градуса фурна за 30-35 минути.
5
Когато готовият сладкиш изстине, се поръсва с пудра захар.
Подобни рецепти:
Коментари (13)
13.
Изпрати
лично съобщение

21.04.2017
Страхотен стана!
12.
Изпрати
лично съобщение

12.03.2017
Получи се. Не е глетав. Аз също пекох около час.
11.
Изпрати
лично съобщение

28.11.2016
*КЪМ 60 МИНУТИ.
10.
Изпрати
лично съобщение

28.11.2016
Печенето при мен беше към 40 минути. Вероятно защото фурната е без вентилатор.
9.
Изпрати
лично съобщение

10.11.2015
Стана страхотен, но го пекох около 20 мин. допълнително :)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: