Ябълков сладкиш "Севдалина"

Гости: Севдалина и Валентин Спасови
Източник: Бон Апети
Дата: 01.04.2006
Ябълков сладкиш
 
Необходими продукти:
200 г орехи
5 ябълки
4 яйца
2 ч. ч. брашно
3 к. ч. захар
2 к. ч. олио
1 пакетче бакпулвер
1 пакетче ванилия
1 щипка сода
орехи


Начин на приготвяне:
1
Ябълков сладкиш
Яйцата се слагат в купа и се разбиват добре заедно със захарта. Налива се олиото и отново се разбива.
2
Ябълков сладкиш
Ябълките се обелват и се настъргват на ренде. Смесват се с канелата и едро смлените орехови ядки.
3
Ябълков сладкиш
Брашното се пресява, разбърква се с бакпулвера и содата, след което към него се добавят разбитите яйца. Накрая се сипват ябълките и се разбърква.
4
Ябълков сладкиш
Сместа се разпределя в набрашнена тава. Сладкишът се пече 20 минути в предварително загрята фурна при температура 180 градуса. Поднася се студен.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: