Ябълков сладкиш с крем сирене

Великолепен домашен десерт
Източник: Бон Апети
Дата: 18.06.2024

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
за тестото:
140 г брашно
125 г краве масло (със стайна температура)
100 г кафява захар
50 г орехи

за крема със сирене:
500 г крем сирене
100 г захар
2 яйца
1 ванилия

за ябълките:
2 ябълки сорт „Златна превъзходна“
30 г захар
1/2 ч. л. канела

за маслените трохи:
120 г брашно
100 г краве масло (със стайна температура)
100 г кафява захар
60 г овесени ядки

Бон Апети препоръчва:

 

Начин на приготвяне:
1
Ябълков сладкиш с крем сирене
Орехите за тестото се смилат.
2
Ябълков сладкиш с крем сирене 2
Добавят се брашното и захарта и отново се смилат.
3
Ябълков сладкиш с крем сирене 3
Накрая се слага маслото и се смила, докато се получат трохи.
4
Ябълков сладкиш с крем сирене 4
Тестото се прехвърля в квадратна форма (с размер 24 см), застлана с пергаментова хартия, и се заглажда добре. Пече се 12 минути в загрята на 180 градуса фурна, с вентилатор.
5
Ябълков сладкиш с крем сирене 5
Крем сиренето се разбива със захарта.
6
Ябълков сладкиш с крем сирене 6
Едно по едно се добавят яйцата, като се бърка, но не интензивно. Ароматизира се с ванилията.
7
Ябълков сладкиш с крем сирене 7
Кремът се изсипва върху охладената основа.
8
Ябълков сладкиш с крем сирене 8
Ябълките се обелват, почистват се от семките и се нарязват на кубчета. Поръсват се със захарта и канелата, и се разбъркват.
9
Ябълков сладкиш с крем сирене 9
Подреждат се върху крема.
10
Ябълков сладкиш с крем сирене 10
Овесените ядки се смилат със захарта и брашното.
11
Ябълков сладкиш с крем сирене 11
Добавя се маслото и се смила до получаването на трохи, които се поръсват върху сладкиша.
12
Ябълков сладкиш с крем сирене 12
Пече се 30 минути в загрята на 170 градуса фурна, с вентилатор.
Подобни рецепти:
Коментари (9)
9.
Изпрати
лично съобщение

22.06.2024
Здраейте Малинка, ще очакваме отзиви:) Поздрави от нас.
8.
Изпрати
лично съобщение

22.06.2024
Много добре изглежда,ще го поробвам,мерси за рецептата!
7.
Изпрати
лично съобщение

04.12.2020
Невероятен сладкиш, доста бях скептична, че нещо ще се получи, но крайния резултат е божествен.
6.
Изпрати
лично съобщение

02.03.2019
Изстива...
5.
Изпрати
лично съобщение

19.05.2016
Много е вкусен.
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: