Ябълков сладкиш с крем сирене и топинг от овесени ядки

Маслен блат с плънка от крем сирене, ванилия и ябълки и със специален щрусел топинг
Източник: Бон Апети
Дата: 08.03.2007

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
125 г маргарин
2 ч. ч. брашно
1/2 ч. ч. кафява захар
400 г пълномаслено крем сирене
3 ябълки
2 яйца
1/2 ч. ч. захар
1/2 ч. л. канела
1/4 ч. л. смляно индийско орехче
1 капсула есенция ванилия (2 ванилии на прах)
60 г маргарин
60 г брашно
1/2 ч. ч. фино смлени овесени ядки
1/2 ч. ч. кафява захар


Начин на приготвяне:
1
Ябълков сладкиш с крем сирене и топинг от овесени ядки
Брашното се пресява и се изсипва в кухненски робот. Добавят се маргаринът и кафявата захар и се меси, така че да се получат хлебни трохи.
2
Ябълков сладкиш с крем сирене и топинг от овесени ядки 2
Хлебните трохи се прехвърлят в тава, притискат се и се изравняват с помощта на лъжица. Блатът се пече около 15 минути в предварително загрята на 180-200 градуса фурна.
3
Ябълков сладкиш с крем сирене и топинг от овесени ядки 3
Крем сиренето се разбива в продължение на 3-4 минути, като в него постепенно се сипва захарта.
4
Ябълков сладкиш с крем сирене и топинг от овесени ядки 4
След това едно по едно се добавят яйцата, като разбиването продължава.
5
Ябълков сладкиш с крем сирене и топинг от овесени ядки 5
Сместа се ароматизира с есенция ванилия.
6
Ябълков сладкиш с крем сирене и топинг от овесени ядки 6
Топлият блат се покрива равномерно с приготвената плънка.
7
Ябълков сладкиш с крем сирене и топинг от овесени ядки 7
Ябълките се почистват и се нарязват на малки кубчета.
8
Ябълков сладкиш с крем сирене и топинг от овесени ядки 8
След това се ароматизират с канела и индийско орехче, разбъркват се и се разпределят върху плънката.
9
Ябълков сладкиш с крем сирене и топинг от овесени ядки 9
Овесените ядки, маргаринът, кафявата захар и брашното се слагат в купа и се разбъркват.
10
Ябълков сладкиш с крем сирене и топинг от овесени ядки 10
Ябълките се покриват с приготвения топинг и сладкишът се пече в предварително загрята на 180 градуса фурна около 30 минути. Поднася се охладен.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


196 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: