Ябълков сладкиш с грис

Източник: Venislava Kisiovska
ТИТЛА: Чирак
Дата: 21.01.2012
Ябълков сладкиш с грис
 
Необходими продукти:
1 ч. ч. брашно
1 ч. ч. грис
1ч. ч. захар
5-6 средно големи ябълки
1/2 ч. л. сода за хляб
1 ч. л. канела
30 грама краве масло
1-2 с. л. мед


Начин на приготвяне:
1
Ябълков сладкиш с грис

В купа се разбъркват сухите съставки.

 


2
Ябълков сладкиш с грис

Ябълките се рендосват и към тях се добавя канелата и меда.

 


3
Ябълков сладкиш с грис

В намазнена тротена форма се изсипва 1 чаена чаша от сухите съставки върху тях се слагат ябълки. Върху ябълките се слага около 10 г от маслото. Следва пак ред със сухите съставки последван от ябълки и масло. Така се реди до края като се завършва с ябълки.

Пече се на 180 градуса около 35-40 минути или до хубав златист цвят

 

Бон Апети!!!


Подобни рецепти:
Коментари (4)
4.
Изпрати
лично съобщение

30.11.-0001
Ябълките трябва да са по-сочни. Ако се подсладят със захар ще отпуснат още сок, който е необходим за печенето.Разрязан сладкиша създава илюзия за блатове и плънка, като при тортите.
3.
Изпрати
лично съобщение

30.11.-0001
Тук е добре да се намеси компетентно Венислава, защото рецептата е нейна :)
2.
Изпрати
лично съобщение

30.11.-0001
Вчера правих същия сладкиш, с тази разлика, че следкато се наредят съставките се налива една чаша горещо мляко.Затова смятам, че не се е получил твоя.Просто объркана рецепта. Може би ако се сложат малко натрошени орехи, би се получило много добре. Също така се пече към един час.
1.
Изпрати
лично съобщение

30.11.-0001
Правих го, но сухите съставки и ябълките останаха разделени, къде сбърках?
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


296 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: