Ябълков сладкиш „Роза“

Ефектен и много вкусен
Източник: Мария
ТИТЛА: Чирак
Дата: 14.08.2019
Ябълков сладкиш „Роза“
Ябълков сладкиш „Роза“
Ябълков сладкиш „Роза“
 
Необходими продукти:
4 ябълки
250 г брашно
200 г захар
150 г кисело мляко
3 яйца
80 мл олио
1 пакетче бакпулвер
1 ванилия
1 с.л. лимонов сок
1 щипка сол


Начин на приготвяне:
1
Двете ябълки се обелват, нарязват се на кубчета и се поръсват с лимоновия сок.
2
Брашното се пресява, добавят се бакпулверът и щипка сол.
3
Яйцата се разбиват, прибавят се захарта и ванилията и се разбърква до получаване на пухкава смес.

4
Добавят се олиото, киселото мляко и се разбърква. Малко по малко се прибавят и сухите съставки. Накрая се слагат нарязаните ябълки. Сместа се изсипва в намазнена тавичка.
5
Останалите две ябълки се нарязват на тънки полумесеци. Редят се върху тестото в кръг, като се започва от външната страна и постепенно се върви към средата на формата. Добре е леко да се застъпват.
6
Пече се в предварително загрята на 180 градуса фурна за 50-60 минути.


Съвет: По желание може да се поръси с пудра захар.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: