Ябълков щрудел

Аромат на ябълки и канела... ухание на домашен уют!
Източник: Gergana Tsvetanova
ТИТЛА: Експериментатор
Дата: 02.10.2016
Ябълков щрудел
Ябълков щрудел
Ябълков щрудел
 
Необходими продукти:
1 опаковка фини кори за баница
1/2 пакетче краве масло

за плънката:
8-10 ябълки
1/2 ч. ч. орехи
2 яйца
1/2 ч. ч. захар
3 с. л. кисело мляко
1 к. л. сода за хляб
3 с. л. олио
1 ч. ч. брашно
1 ч. л. канела

за сиропа:
2 ч. ч. ябълков сок
1 1/2 ч. ч. захар
сокът от 1/2 лимон


Начин на приготвяне:
1
Плънката се приготвя като яйцата се разбиват със захарта, олиото, киселото мляко с разтворената в него сода, брашното и канелата. Добавят се настърганите ябълки и смлените орехи, и всичко се смесва много добре.
2
Взема се една кора и се поръсва с разтопено масло. Отгоре се покрива с втора кора, която също се поръсва с масло. В единия край се слагат 3 с. л. плънка. Кората се загъва, навива се на руло и се поставя в намаслена тава. Процедурата се повтаря и с останалите кори. Щруделът се пече 25-30 минути на 180 градуса.
3
Сиропът се приготвя като ябълковия сок се смесва със захарта и се оставя да кипне. Добавя се лимоновият сок и съдът се дърпа от котлона. След като изстине щруделът се залива с охладения сироп. По желание се поръсва с пудра захар.


Съвет:
Мерителната чаша е с вместимост от 250 мл.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: