Ябълков щрудел

Вкусен сладкиш, с аромат на есен
Източник: Maria Ivanova
ТИТЛА: Експериментатор
Дата: 12.08.2015
Ябълков щрудел
 
Необходими продукти:
1 пакет кори за баница
2 големи ябълки
80 г орехи
5 с. л. захар
2 с. л. галета
1 с. л. канела
краве масло за намазване


Начин на приготвяне:
1
Ябълките се измиват много добре, обелват се и се настъргват.
2
Към тях се прибавят захарта, канелата, смлените наедро орехи и се разбърква добре.
3
Повърхността на най-горната от готовите кори се намазва с масло, прегъва се и задната й част също се маже с масло. Това се повтаря, докато не се напластят 3 кори.
4
Слага се плънката и се завива на руло, като краищата се притискат, за да залепнат.
5
Готовите рула се слагат в намаслена тава и върху тях се правят тънки прорези, за да може плънката да диша.
6
Ябълковият щрудел се пече в загрята на 200 градуса фурна, до златисто.
7
Поръсвате с пудра захар и... Бон Апети!




Съвет:
Чудесно си подхожда с чаша ароматен чай!
Подобни рецепти:
Коментари (1)
1.
Изпрати
лично съобщение

03.09.2015
Добавих цветен локум.
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


121 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: