Ябълков щрудел

ТИТЛА: Чирак
Дата: 01.12.2009
Ябълков щрудел
 
Необходими продукти:
1 ч. ч. брашно (бяло)
1 ч. ч. грис (пшеничен)
1 ч. ч. захар
1 бакпулвер
50 г краве масло (разтопено)
1.5 кг ябълки
1 ч. ч. орехи
1 пакетче канела
1 капсула есенция ром
1 пакетче маково семе


Начин на приготвяне:
1
Брашното се пресява върху стреч фолио заедно с бакпулвера. Добавят се захарта и грисът и се разбърква хубаво.
2
Обелват се ябълките, почистват се от семките и се измиват.
3
Орехите се накълцват в блендер на по-едро.
4
В блендера се накълцват и ябълките или се  настъргват на ренде.
5
В купа се смесват и разбъркват хубаво продуктите за плънката.
6
Избира се подходящ съд за щрудела, като се намаслява с разтопено масло.
7
Разделя се сухата смес на 3 части, а плънката на 2. И се редуват в тавичката. Като сухата смес леко я напръскваме с разтопено масълце.
8
Върху сухата смес изсипваме 1/2 от плънката и хубаво заглаждаме.
9
Процедурата се повтаря.
10
Най-отгоре изсипваме останалото разтопено масло
11
Разпределя се и маковото семе. Пече се в предварително силно загрята фурна, като се намаля температурата на 200 градуса.
12
Когато щруделът придобие приятен кафяв загар, може да се изключи фурната. Оставя се сладкишът във фурната до неговото пълно изстиване. Може да се консумира леко топъл, но по принцип, колкото повече престоява, толкова по-хубав става.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: