Ябълков пай с грозде

Това е едно от доказателствата, че освен под форма на стафиди, гроздето може да участва в сладкишите и когато е сочно и прясно набрано
Източник: Бон Апети
Дата: 23.09.2020

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
за тестото:
450 г брашно
3 яйца
200 г захар
120 мл олио
1 пакетче бакпулвер
1 ванилия

за плънката:
400 г тъмно стафидено грозде без семки
2 големи жълти ябълки
5 с. л. галета
1/4 ч. ч. кафява захар
кората от 1 лимон
2 с. л. ром
1 ч. л. канела
пудра захар за поръсване


Начин на приготвяне:
1
Ябълков пай с грозде

Яйцата и захарта за тестото се разбиват добре с миксер. Налива се олиото, слагат се брашното, ванилията и бакпулвера. Оставя се да почине закратко.

 


2
Ябълков пай с грозде 2

Ябълките се обелват и се нарязват на тънки резени. Смесват се със зърната от гроздето.

 


3
Ябълков пай с грозде 3

Прибавят се рома, галетата, канелата, кафявата захар и настърганата кора от лимона.

 


4
Ябълков пай с грозде 4

Тестото се разделя на две части, едната по-голяма – за стените и основата на сладкиша, а другата за настъргване. Голямата част се разстила във форма за тарт с махащо се дъно, на дъното на която има пергаментова хартия. Тестото трябва да покрие дъното и стените, като с помощта на лъжица, потопена в брашно, се притиска.

 


5
Ябълков пай с грозде 5

Отгоре се разпределя плънката и върху нея се настъргва останалото тесто. Ако е омекнало, може да се прибере закратко в хладилник.

 


6
Ябълков пай с грозде 6

Пече се в загрята на 180 градуса фурна, с вентилатор, за 40 минути. Оставя се да се охлади и се поръсва с пудра захар.


Подобни рецепти:
Коментари (2)
2.
Изпрати
лично съобщение

28.11.2019
Страхотен!!! Следващият път ще намаля захарта в плодовете.
1.
Изпрати
лично съобщение

11.10.2015
Много лесен и с Превъходен вкус.
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


203 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: