Ябълков „Наполеон” със сос от нар

Източник: Бон Апети
Дата: 29.04.2010
Ябълков „Наполеон” със сос от нар
 
Необходими продукти:
4 листа фини точени кори
3–4 с. л. захар
1 ч. л. канела
краве масло за намасляване
2 ябълки
1/2 ч. ч. захар
1 ч. ч. вода
30–40 мл бърбън
2 с. л. нишесте
1/2 ч. л. канела
1 нар
1/2 ч. ч. захар
1 к. ч. вода


Начин на приготвяне:
1
Върху плота се разгъва лист от корите и се намазва с разтопено масло. Захарта се размесва с канелата и с тази смес се поръсва намаслената кора. Покрива се с втори лист и отново се намаслява.
2
Двата листа се разполовяват. Получените половини се налагат една върху друга и отново се разполовяват. Всяка от получените половини се реже така, че да се получат триъгълници.
3
Триъгълниците се поставят в тава. Пекат се за около 7–8 минути в предварително загрята до температура 180 градуса фурна.
4
За плънката в малка тенджерка се кипва водата, захарта и канелата. Ябълките се обелват и почистват от семките, нарязват се на кубчета и се прибавят към кипналия захарен сироп. Варят се под капак 15 минути, сипва се бърбънът, вари се още минута и се дръпва от огъня. Нишестето се разтваря в малко вода, прибавя се към ябълките, разбърква се и плънката се оставя да се охлади.
5
За сиропа от нар в малка тенджерка се кипват водата, плодът от нар и захарта. Ври 10 минути, отстранява се от котлона и се претрива през гевгир.
6
Десертът се сервира, като в чиния се поставя един от изпечените триъгълници. Намазва се обилно с ябълкова плънка и се покрива с втори триъгълник. Накрая се полива със сироп от нар.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: