Ябълков кръмбъл

Постен и много вкусен десерт
Източник: Бон Апети
Дата: 14.04.2023

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
2 кг ябълки „Грени смит“
100 г мед
сокът от 1/2 лимон
1 с. л. царевично нишесте
1/8 ч. л. канела
1/8 ч. л. бахар
1 щипка карамфил

за тестото:
130 г овесени ядки
40 г брашно
2 с. л. мед
2 с. л. олио
1 ч. л. канела
1 ванилия
1 щипка сол


Начин на приготвяне:
1
Ябълков кръмбъл
Ябълките се белят и се почистват от семките. Нарязват се натънко.

2
Ябълков кръмбъл 2
Поливат се със сока от лимон и меда. Разбъркват се.
3
Ябълков кръмбъл 3
Поръсват се с канела, бахар, нишесте и карамфил и отново се разбъркват.
4
Ябълков кръмбъл 4
Прехвърлят се в тава и се пекат в загрята на 180 градуса фурна с вентилатор за 20–25 минути.
5
Ябълков кръмбъл 5
В купа се смесват овесените ядки, брашното, канелата, медът, олиото, ванилията и солта. Разбърква се добре.
6
Ябълков кръмбъл 6
Омекналите ябълки се поръсват със сместа и кръмбълът се пече още 20 минути.
Подобни рецепти:
Коментари (2)
2.
Изпрати
лично съобщение

07.12.2015
Стана божествено. Аз само замених сока от лимон със сок от мандарини и добавих малко ееспресо. Просто стана уникално вкусно.
1.
Изпрати
лично съобщение

30.11.2015
Идеално е за пости. Много е вкусно!
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: