Ябълков кръмбъл

Поднесен с мляко с мед и прясна мента
Източник: Бон Апети
Дата: 14.03.2012
Ябълков кръмбъл
 
Необходими продукти:
за ябълките:
2 големи златни ябълки
2 с. л. кафява захар
20 г краве масло

за трохите:
100 г ръжено брашно
100 г краве масло
3 с. л. кафява захар
50 г белени лешници
50 г сурови тиквени семки
1/2 ч. л. канела

за гарниране:
300 г цедено кисело мляко
3 с. л. мед
3 стръка мента


Начин на приготвяне:
1
Ябълков кръмбъл

Ябълките се обелват, почистват се и се нарязват на кубчета. Задушават се за кратко в маслото и захарта.


2
Ябълков кръмбъл 2

Брашното, маслото (трябва да е студено) и канелата се размесват с ръце, докато се получат трохи. Прибавят се захарта и едронарязаните лешници и тиквени семки. Трябва да се получи еднородна ронлива смес.


3
Ябълков кръмбъл 3

След като ябълките омекнат се разпределят в керамична форма за печене. Отгоре се поръсват трохите и се пече в загрята на 200 градуса фурна, с вентилатор, за около 15 минути.


4
Ябълков кръмбъл 4

Млякото, меда и наситнената мента се смесват и се поднасят към десерта.


Подобни рецепти:
Коментари (2)
2.
Изпрати
лично съобщение

27.08.2014
английско десертче
1.
Изпрати
лично съобщение

24.03.2014
Страхотно вкусен сладкиш!
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: