Ябълки в ябълки

За пореден път ще докажем, че комбинацията от хрупкаво тесто, масло, сочни ябълки и канела е вълшебна
Източник: Бон Апети
Дата: 17.01.2023

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
за тестото:
2 1/2 ч. ч. брашно
250 г краве масло
1 ч. л. сол
1 ч. л. захар
6 с. л. студена вода

за ябълките:
4 бр. жълти ябълки “Златна превъзходна“
1/8 ч. ч. захар
1 щипка канела
1 щипка джинджифил


Начин на приготвяне:
1
Ябълки в ябълки

Брашното за тестото се сипва на плот, заедно със захарта и студеното масло нарязано на кубчета.

 


2
Ябълки в ябълки 2

Меси се с ръце и след като сместа стане на трохи, се добавя водата. Слага се и солта и се меси отново.

 


3
Ябълки в ябълки 3

Готовото тесто се прибира в хладилник поне за 1 час.

 


4
Ябълки в ябълки 4

Горната част на ябълките се отрязва. В долната част се правят разрези и с лъжица се отделя сърцевината.

 


5
Ябълки в ябълки 5

Сърцевината се нарязва и се смесва със захарта, канелата и джинджифила.

 


6
Ябълки в ябълки 6

Охладеното тесто се разточва и се изрязват 4 кръга с голяма чаша.

 


7
Ябълки в ябълки 7

Изрязаните кръгове леко се разточват, слагат се във форма за мъфини и вътре се сипва от овкусените ябълки. Пече се в загрята на 200 градуса фурна, с вентилатор, за 25–30 минути.

 


8
Ябълки в ябълки 8

Изпеченото тесто се поставя в издълбаните ябълки и се сервира.


 




Съвет: Ако ви остане от тестото, завийте във фолио и съхранявайте в хладилник. Другият вариант е да вземете още ябълки и да направите повече от десерта. 


Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


191 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: