Ябълки в тесто

Почти като щрудел, ама не съвсем
Източник: Бон Апети
Дата: 30.10.2014

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
250 г бутертесто
1 пакетче бурбонска ванилова захар
50 г захар
150 мл животинска сметана
1 ч. л. канела
1 жълтък
100 г орехи

за ябълките:
4 ябълки „Пинк лейди“
250 мл ябълков сайдер
250 мл вода
100 г захар
30 г пресен джинджифил


Начин на приготвяне:
1
Ябълки в тесто
Ябълките се обелват.
2
Ябълки в тесто 2
Сърцевината им се отстранява.
3
Ябълки в тесто 3
В касерола се сипват сайдерът, водата, захарта и нарязаният на шайби джинджифил и сместа се кипва.
4
Ябълки в тесто 4
Слагат се ябълките, съдът се похлупва и силата на огъня се намалява, така че течността да не кипи.
5
Ябълки в тесто 5
Оставят се така за 10 минути, след което се изваждат и се оставят да се охладят.
6
Ябълки в тесто 6
Орехите се смилат.
7
Ябълки в тесто 7
Сметаната се разбива на пяна.
8
Ябълки в тесто 8
Захарта се смесва с ваниловата захар.
9
Ябълки в тесто 9
Тестото се разточва.
10
Ябълки в тесто 10
Реже се на 4 квадрата с такава големина, че ябълките да могат да се затворят вътре.
11
Ябълки в тесто 11
Поръсват се със захарта и орехите. В средата на всяко парче се поставя по една ябълка.
12
Ябълки в тесто 12
Отворът се пълни със сметана и се поръсва с канела.
13
Ябълки в тесто 13
Краищата на тестото се намазват с жълтък, смесен с вода, и се залепват.
14
Ябълки в тесто 14
Така приготвени, ябълките се пекат 30 минути в загрята на 180 градуса фурна.
Подобни рецепти:
Коментари (1)
1.
Изпрати
лично съобщение

01.11.2014
Аз нямах сайдер, но и без него се получиха добре, само си има момента на варената ябълка, горе-долу както при печените от вътре, леко кашкава. Но на всички, които ги опитаха, им харесаха
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: